FUNCTIONEREN IN HET DAGELIJKS LEVEN MET EEN LONGAANDOENING

Een juiste manier van begeleiding kan bij mensen met een longaandoening op lange termijn tot minder klachten leiden. Dit komt door het verbeteren van uw lichamelijke vermogen door bijvoorbeeld fysieke training en het aanleren van goede ademhalings- en hoesttechnieken. Dit kan zorgen voor verminderde benauwdheid en of kortademigheid. Op deze manier kunnen de klachten van uw longaandoening zich stabiliseren en kunnen ernstige longaanvallen worden voorkomen. Daarnaast begeleidt uw fysiotherapeut zo nodig u ook naar de voor u meest passende leefstijl.

Doordat uw fysiotherapeut met verwijzers zoals huisartsen, praktijkondersteuners van huisartsen, longartsen en –verpleegkundigen samenwerkt krijgt u de voor u beste zorg. Meer informatie over longaandoeningen kunt u vinden op www.longfonds.nl

WORDT DEZE ZORG VERGOED?

Aangesloten fysiotherapeuten kunnen u meer vertellen over  vergoeding van de behandelingen. Dit is afhankelijk van uw aandoening en de ernst hiervan. Zoek een longfysiotherapeut in de regio Utrecht voor meer informatie.